Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schoten gelost, politie zoekt getuigen en beelden

Gepubliceerd op:

Zaandam - In de Amrum werd zondag rond 19:50 uur meerdere keren geschoten. Niemand raakte hierbij gewond. Wel raakte een woning beschadigd. Mogelijk gingen twee verdachten er na de schietpartij vandoor op een donkerkleurige scooter. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Zondagavond even voor acht uur zou een scooter met twee personen meerdere malen door de Amrum en de Syltpier zijn gereden. Daarna stopte de scooter en stapte de bijrijder af. Deze liep verder en vuurde plots meerdere schoten af met een mogelijk vuurwapen. Hij rende terug naar de scooter en ging samen met de bestuurder ervandoor in de richting van de Halligen.

Na de melding kwam de politie direct naar locatie en werd een onderzoek ingesteld. Hierbij werden in een woning meerdere kogelgaten ontdekt en op straat werden hulzen gevonden. De politie is ook meteen een zoekactie gestart, maar helaas werden de verdachten niet meer aangetroffen.

De mogelijke verdachten waren twee mannen in donkere kleding. Zij reden op een donkerkleurige scooter. De bestuurder droeg een grijze open helm en de bijrijder droeg een zwarte integraal helm.

Voor het onderzoek is de recherche op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 19:50 uur de schietpartij in de Amrum gezien? Heeft u voor of na de schoten de scooter met de twee personen in de omgeving zien rijden? Heeft u mogelijk een camera in de buurt bij uw woning/ bedrijf of auto en beelden van betrokkenen? Of heeft u andere informatie over het incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844, bel anoniem met 0800-7000 of stuur uw tips en beelden direct via het tipformulier.

2022059491