Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Cameratoezicht zet politie op spoor van potentiele inbrekers

Laatst gewijzigd op:

Tilburg, Waalwijk, Waspik - Een alerte medewerker van Cameratoezicht heeft de politie zondagavond op het spoor gezet van vijf potentiele inbrekers. Hij gaf het kenteken door van een auto waarvan de inzittenden zich verdacht ophielden op het industrieterrein Vossenberg. Agenten zagen daarna dat er uit die rijdende auto op de snelweg een betonschaar werd gegooid. Bovendien lagen er diverse inbrekerswerktuigen in het voertuig. De vijf inzittenden zijn aangehouden en vastgezet op grond van de APV. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18, 19, 19, 21 en 23 jaar, drie met onbekende woonplaats en één uit Nederweert en één uit Eindhoven.

aanhoudingen

De toezichthouder zag zondag 27 maart 2022 omstreeks 23.45 uur op camera een auto op het industrieterrein Vossenberg die hij al eerder bij een verdachte situatie had gezien. Hij zag dat er drie personen instapten waarvan er één een betonschaar vast had.  Hij dacht direct aan mogelijke diefstal van ladingen uit vrachtauto’s en gaf zijn bevindingen meteen door aan de politie.  Omstreeks 00.30 uur werd dezelfde auto gezien op industrieterrein Zanddonk in Waalwijk.


Snelweg
Agenten zagen daarna de bedoelde met hoge snelheid auto rijden over de A-59 in de richting van Hooipolder.  De dienders zagen dat er al rijdend vanuit de auto een voorwerp werd gegooid, die vier keer op de vluchtstrook stuiterde en meerdere vonken veroorzaakte. Het bleek te gaan om de betonschaar.  Ter hoogte van Waspik gaven de agenten de bestuurder een stopteken waaraan werd voldaan. In de auto zaten vijf mannen. Onder de bijrijdersstoel lag een tas met schroevendraaiers en spanbanden. Ook lag er in het voertuig een verpakking met navul stanleymesjes en een pakje met tie- rips.  Hierop zijn de inzittenden aangehouden op grond van het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.  Inmiddels is duidelijk dat op het industrieterrein in Tilburg bij een bedrijfspand het slot van een hekwerk is doorgeknipt, ook zijn op het terrein meerdere zeilen van vrachtauto’s open gesneden. De recherche onderzoekt of de vijf aangehouden verdachten hieraan gelinkt kunnen worden.