Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Supermarktovervallers slaan vier keer toe in Roosendaal

Laatst gewijzigd op:

Roosendaal, Tilburg - In een periode van twee weken slaan supermarktovervallers maar liefst vier keer toe in Roosendaal, zelfs twee keer op één avond, medewerkers geschrokken achterlatend. Door een match in de DNA-databank is inmiddels één overvaller gearresteerd. Het is niet zeker of het om één dadergroep gaat. In de uitzending van Bureau Brabant van maandag 4 april aanstaande laten we bewakingsbeelden zien van drie overvallen, van het vierde incident tonen we een reconstructie. Ook hebben we beelden van een professionele fietsendief die drie keer toeslaat in een stalling aan de Gasthuisring in Tilburg.

reco overval

Supermarktovervallen in Roosendaal

De eerste overval vindt plaats op een Albert Heijn in het winkelcentrum Tolberg op donderdag 3 maart jl.  Twee overvallers: één licht getint met een zwart Adidasjack met rode strepen en één blanke man met donkere kleding, komen de zaak binnen. Ze hebben beiden een mes in hun handen en bedreigen daarmee een caissière en een medewerkster bij de servicebalie. Ze maken geld buit. 

 

Op hetzelfde winkelcentrum wordt op 11 maart jl.  de Plus supermarkt overvallen.  Hiervan zijn geen bewakingsbeelden. Het gaat hier om één overvaller die met een slagersmes de medewerkster bij de servicebalie bedreigt. Hij maakt wat munt- en briefgeld buit. Hij wordt beschreven als een kleine wat smalle man circa 1.70 meter lang. Hij is vrij jong tussen de 16 en 20 jaar. Hij droeg een blauwe pet en donkere kleding. Van deze overval laten we een reconstructie zien.

 

Op dinsdag 15 maart jl. slaan de overvallers twee keer toe op één dag. De eerste melding komt omstreeks 19.40 uur van de Aldi winkel aan de Philipslaan. Een getinte overvaller met baardje en krullend geschoren haar betreedt de supermarkt. Hij is circa 25 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. Onder bedreiging van een mes maakt hij een geldbedrag buit. Hij vlucht weg richting Marconistraat.


Tien minuten daarna is de Jumbo aan de Lindenburg aan de beurt.  Twee jongemannen bedreigen de medewerkers ieder met een mes. Na de overval rennen ze met de buit richting de Suzannadonk. Een van de overvallers is ongeveer 1.75 centimeter lang. Hij draagt een zwart Adidas trainingspak met witte strepen en sneakers en heeft een witte pet op. De tweede overvaller draagt een zwarte joggingsbroek met een witte streep op de zijkant aan. Verder een zwarte hoodie met capuchon, sneakers, zwart mondmasker en zwarte handschoenen. Uitgebreid forensisch onderzoek levert een DNA-spoor op dat matcht met een 20-jarige Roosendaler, de politie arrresteert hem op donderdag 17 maart jl. Hij zit in voorarrest.

Fietsendiefstallen in Tilburg
Bij de fietsenstalling in de Knegtel parkeergarage aan de Gasthuisring in Tilburg slaat een dief drie keer toe. Van twee diefstallen zijn bewakingsbeelden. Op 20 december 2021 bewerkt hij met een slijptol de spijlen van het hek van de fietsenstalling. Hij weet een fiets te pakken te krijgen. Hij steekt die door het hekwerk heen en gaat er volgens op vandoor. Hij vertrekt via de uitgang aan de Spoorlaan. Het gaat om een opvallende zwarte mountainbike met lichtblauwe accenten  van het merk Trek, type X-Caliber uit 2017. Op 8 januari 2022 slaat hij weer toe. Hij haalt een slijptol uit zijn rugzak waarmee hij een hek onder handen neemt Hij pakt een fiets en gaat er weer vandoor via de uitgang aan de Spoorlaan. Wie herkent deze fietsendief?

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.