Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Grootschalig onderzoek naar dodelijk schietincident Zwolle

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar het dodelijke schietincident in de McDonald’s in Zwolle, woensdagavond 30 maart. Twee mannen uit Zwolle (57 en 62 jaar) zijn daarbij om het leven gekomen. Een 32-jarige man is woensdagavond laat aangehouden op het politiebureau in Deventer, waar hij zichzelf had gemeld.

xx

Afgelopen nacht is het onderzoek volop doorgegaan. Forensische specialisten zochten samen met tactische specialisten binnen het restaurant naar sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek.

Grote impact

De impact van het schietincident is groot. In het restaurant zijn allerlei persoonlijke spullen aangetroffen van mensen die in alle haast zijn vertrokken. Nietsvermoedende bezoekers, onder wie veel kinderen, hebben iets meegekregen van het incident. Als het incident u of uw naasten bezighoudt, blijf er dan niet mee rondlopen. Meld u bij Slachtofferhulp. Dat kan online of via 0900-0101. Slachtofferhulp is gespecialiseerd in de opvang van slachtoffers en getuigen van incidenten met een grote impact.  

Getuigen in het restaurant

Was u voor, tijdens of kort na het incident in of rond de McDonalds aanwezig en hebben wij u nog niet gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844. Het gaat dan met name om mensen die woensdagavond vanaf 17.00 uur in het restaurant aanwezig waren tot na het moment dat er werd geschoten of knallen hoorbaar waren rond 18.00 uur. Heeft u de mogelijke dader gezien? Dan hebben we specifieke vragen:

  • In welke richting liep deze man?
  • Was deze man alleen of heeft u nog iemand anders gezien?

Ook beelden kunnen van belang zijn voor het onderzoek. Via onderstaand tipformulier zijn zowel tips als beelden met de politie te delen. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en zet een melding pas door als niets naar u te herleiden is.

^RV/SV 2022139269