Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overval op restaurant; politie is op zoek naar getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op woensdagavond is een horecagelegenheid aan de Frans Halsstraat overvallen door een man. Hierbij raakte een van de medewerkers lichtgewond.

Rond 22.30 uur was het horecapersoneel bezig met haar laatste gasten toen via de ingang een man naar binnen kwam rennen. Deze man rende in de richting van twee medewerkers, haalde een vuurwapen uit een tas en eiste geld. Ook sloeg de overvaller hierbij diverse spullen van de bar waardoor een medewerker lichtgewond raakte. Een ander personeelslid, dat buiten stond, hoorde binnen de commotie en snelde zich naar binnen. Deze medewerker gaf de overvaller de buit waarna de dader uit het restaurant vluchtte. De overvaller ging er vandoor in de richting van de Ruysdaelkade. Hierna werd direct de politie gealarmeerd die een zoekslag maakte in de omgeving. De man werd helaas niet gevonden.

Signalement overvaller
Het aanwezige personeel verklaarde dat de overvaller;
-Een licht getinte huidskleur heeft;
-Tussen de 1,75 en 1,85 lang is;
-Rond de 20 a 25 jaar is;
-Een tenger postuur heeft;
-Zwart, kort haar en een smal gezicht heeft;
-Donkere kleding en een mondkapje droeg;
-En een plastic boodschappentas bij zich had.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze overval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u mogelijk andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld hierbij onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Maar ook camerabeelden kunnen van groot belang zijn. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2022062498