Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vrouw overleden na ernstig steekincident in Leeuwarden; verdachte aangehouden

De politie heeft op zondagochtend 6 maart rond 05.00 uur een 27-jarige man uit Leek aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ernstig steekincident in een woning aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Bij dit incident is een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden om het leven gekomen. Ook een 25-jarige man en een 30-jarige man uit Leeuwarden raakten gewond.

Politieagent met portofoon

De politie kreeg zondag rond 03:36 uur een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een kleine brand, die snel geblust kon worden door de brandweer. In de woning troffen agenten de overleden vrouw en een zwaargewonde man aan. Het ging hier om een 25-jarige man uit Leeuwarden. Later meldde ook het andere gewonde slachtoffer, een 30-jarige man uit Leeuwarden, zich bij een ambulance. De hulpverlening was op dat moment al opgestart.

Aanhouding
In de loop van de ochtend is de politie een voertuig met daarin een mogelijke verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig zette koers richting Duitsland. Daarop is de samenwerking gezocht met de Duitse politie. Het voertuig is rond 05.00 uur staande gehouden, nabij de Duitse plaats Leer. Daarbij is de 27-jarige man uit Leek door de Duitse politie aangehouden. De verdachte is 29 maart vanuit Duitsland overgeleverd aan Nederland. Hij zit in volledige beperkingen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. In en rond de woning wordt forensisch en tactisch onderzoek gepleegd. We doen een buurtonderzoek en we gaan met de slachtoffers en eventuele andere betrokkenen in gesprek. Het onderzoek moet duidelijk maken wat er precies in de woning is gebeurd.

Tips en/of camerabeelden
Het kan zijn dat iemand uit de omgeving van de Tweebaksmarkt iets heeft gezien of gehoord van het incident en dat diegene dit nog niet heeft gedeeld met de politie. Mogelijk dat iemand camerabeelden heeft van bijvoorbeeld een deurbelcamera. Iedereen met tips kan zich bij de politie melden door te bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

------------------------------------------

Update 6 maart - 19:15 uur
Inmiddels is duidelijk dat het overleden slachtoffer een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden is. Ook kunnen we melden dat de 25 jarige man uit Leeuwarden het zwaargewonde slachtoffer is. De informatie is verwerkt in bovenstaande tekst. 

Update 7 maart – 13:00 uur
Eerder hebben we gemeld dat de 27-jarige verdachte uit Leek rond 05.00 uur is aangehouden. In aanvulling daarop kunnen we nu melden dat de man door de Duitse politie is aangehouden nabij het Duitse Leer. Bij de Duitse autoriteiten zal een verzoek tot overlevering worden ingediend. De informatie is verwerkt in bovenstaande tekst.


Update 29 maart – 13:00 uur
De verdachte is vanuit Duitsland overgeleverd aan Nederland. Hij zit in volledige beperkingen en wordt vrijdag bij het OM voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek gaat door. De informatie is verwerkt in bovenstaande tekst.