Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Automobilist staat midden op de snelweg stil, politie weet ernstig ongeval te voorkomen

Politiemensen hebben zaterdagavond 5 maart 2022 door adequaat handelen voorkomen dat er een ernstige aanrijding plaatsvond op de A17 ter hoogte van de afrit Stampersgat. Daar stond om nog onbekende reden een auto midden op de snelweg stil.

Stockfoto van blaastest

De agenten reden rond 21.00 uur over de A17 toen ze plotseling voor zich een auto midden op de snelweg stil zagen staan. De agenten moesten een noodstop maken om de auto te ontwijken en een ongeluk te voorkomen en dat gold ook voor een andere automobilist. De stilstaande auto had geen alarmlichten aan. De politiemensen zetten direct het blauwe zwaailicht van hun politieauto aan om het overige achteropkomende verkeer te waarschuwen en liepen daarna naar de stilstaande auto.

Steeds agressiever

In de auto zat een 40-jarige man uit Ridderkerk die nauwelijks op de agenten reageerde. Een van hen heeft de man vervolgens met kracht uit de auto gehaald en in de berm gezet, terwijl de andere agent de auto van de man de berm in duwde. In de auto rook het sterk naar alcohol. Gezien deze geur, de apathische houding van de bestuurder en het feit dat hij bloeddoorlopen ogen had en wankel op zijn benen stond, besloten de agenten de bestuurder te laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad vermoedelijk onder invloed van alcohol was. 
De bestuurder moest daarop mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Op het bureau gedroeg hij zich echter steeds agressiever. Hij maakte de ademanalyse niet af en weigerde mee te werken aan een bloedproef. Toen hij probeerde de agent te slaan, is hij in de cel gezet, waar hij de nacht heeft doorgebracht. Hij wordt zondag verhoord.