Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen verricht voor afpersing in Uden

Laatst gewijzigd op:

Uden - Vanochtend heeft de politie twee personen aangehouden die ervan worden verdacht meerdere personen te hebben afgeperst. Het gaat om twee mannen van 15 en 17 jaar oud, beiden woonachtig in Uden. We onderzoeken of er nog meer slachtoffers zijn van deze personen en roepen mensen op om zich te melden als zij ook slachtoffer zijn.

Aanhouding

In de ochtend van 7 maart hebben collega’s beide mannen in Uden aangehouden, omdat zij worden verdacht van afpersing van voornamelijk minderjarige slachtoffers. De slachtoffers die zich hebben gemeld komen uit Uden en omgeving. Het afpersen gebeurde op verschillende manieren. Daarbij werd vaak veel druk uitgeoefend op de slachtoffers en werd gedreigd met geweld.

Meer slachtoffers

Tot nu toe hebben zes slachtoffers aangifte gedaan. Maar we hebben het vermoeden dat er meer slachtoffers zijn. We kunnen ons voorstellen dat angst of schaamte het lastig maakt om aangifte te doen. Maar weet dat door het doen van aangifte wij als politie op kunnen treden tegen dit soort praktijken. Ben u ook slachtoffer en wil u met ons in contact komen? Dan kunt u ons bereiken op 0900 8844. Wil u liever anoniem melding doen? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000 (gratis) of online via deze site.