Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na explosie bij flitsbezorger

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op woensdag 2 maart 2022 is een explosief achtergelaten en afgegaan bij een flitsbezorgservice aan de Pieter Calandlaan. De recherche zoekt getuigen.

explosie

Even na 18.00 uur laat een man iets achter bij de ingang van het pand van de bezorgdienst en rent daarna weg. Even later volgt een explosie. Met het plaatsen van het explosief neemt de verdachte een aanzienlijk risico, want op het moment van de explosie zijn er meerdere mensen in de buurt van de plaats van de ontploffing. Gelukkig raakt er niemand gewond. Team Explosieven Verkenning deed onderzoek naar het explosief, vermoedelijk gaat het om een molotovcocktail.

Getuigenoproep

De recherche onderzoekt de explosie en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Ook is de politie op zoek naar een specifieke getuige, namelijk degene die het neerleggen van het explosief en de ontploffing gefilmd heeft. De politie komt graag in contact met de maker van deze beelden en roept deze op om zich te melden. Daarnaast komen we graag in contact met mensen die de explosie gezien hebben. Is u iets opgevallen rond 18.00 uur op de Pieter Calandlaan? Of heeft u beelden die ons helpen bij het oplossen van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden.