Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na schietincident in Noord

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Na een schietincident op een parkeerterrein aan het Buikslotermeerplein heeft de politie woensdagochtend 18 mei 2022 drie personen op de N247 in een voertuig aangehouden. Twee van hen waren gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. De politie is een onderzoek gestart en zoekt dringend getuigen die mogelijk meer weten.

Rond 10.50 uur kwamen meldingen binnen van schoten. Toen politieagenten arriveerden, bleek uit de eerste getuigenverklaringen dat er geschoten was na een ruzie op straat en dat er een donkerkleurig voertuig zou zijn weggereden. Na een zoekslag in de omgeving zagen agenten het betrokken voertuig op de N247 rijden. Het voertuig werd aan de kant gezet. Twee van de inzittenden bleken gewond. Zij zijn ter behandeling van hun letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De derde inzittende is meegenomen naar een politiebureau voor onderzoek.

Getuigenoproep

Wat zich precies heeft afgespeeld op het Buikslotermeerplein is nog onduidelijk. De recherche doet hier onderzoek naar en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Meld u zich dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.