Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Man pakt jonge kinderen vast in Leerdam: verdachte aangehouden

Gepubliceerd op:

LEERDAM - De politie startte naar aanleiding van een melding dat een man ongevraagd kinderen zou vastpakken een onderzoek. Vandaag is in dat onderzoek een man aangehouden.

Aanhouding

Maandagmiddag 9 mei speelden vier jonge kinderen op de heuvel aan de Parallelweg in Leerdam. Rond 16:30 uur werden zij opeens benaderd door een onbekende man, die hen vastpakte. De geschrokken kinderen wisten zich los te maken en renden snel weg. Vervolgens uitte de man nog agressieve handgebaren naar de kinderen vanuit een witte bus. De politie is direct een uitgebreide zoektocht gestart, maar de man was spoorloos verdwenen.

De politie hield vrijdag 20 mei een 20-jarige man uit de omgeving van Leerdam aan. Uit onderzoek vandaag bleek echter dat de verdachte niet betrokken was bij het incident. Hij werd dan ook in vrijheid gesteld en is geen verdachte meer in dit onderzoek. 

Alle informatie helpt
De politie gaat daarom ook verder met het onderzoek en is nog altijd op zoek naar getuigen. Hebt u op maandagmiddag 9 mei iets verdachts gezien in de omgeving van de Parallelweg in Leerdam? Hebt u beelden? En heeft u zich nog niet gemeld? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier gebruiken. Hier kunt u ook eventuele beelden uploaden.