Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen na steekincident Leeuwarden

Gepubliceerd op:

Leeuwarden - Zaterdagavond 21 mei 2022 heeft er een steekincident plaatsgevonden nabij de Sixmabrug. De politie heeft diezelfde avond nog twee personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Het onderzoek gaat door en de politie vraagt getuigen zich te melden.

MDNA-afzetlint

De politie kreeg zaterdagavond rond 20:10 uur de melding van een gewonde man in de omgeving van de Schrans/de Sixmastraat. Toegesnelde agenten troffen daar aan de achterzijde van een supermarkt een gewonde 31-jarige man uit Leeuwarden aan. Hij was gewond en uit het eerste onderzoek bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een steekincident. Dit steekincident heeft plaatsgevonden nabij de Sixmabrug. Het slachtoffer is daarna richting de Schrans/de Sixmastraat gelopen. Hij is gecontroleerd door de ambulance en met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhoudingen

De politie heeft na onderzoek diezelfde avond nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Het gaat om een 45-jarige man uit Leeuwarden en een 24-jarige man uit Leeuwarden. Beide verdachten werden in Leeuwarden aangehouden. De recherche doet onderzoek naar de precieze toedracht van het steekincident. Beide verdachten zitten vast en zullen worden verhoord. We gaan ook met het slachtoffer in gesprek.

Getuigen en camerabeelden gezocht

Het onderzoek is nog in volle gang en de recherche vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u het steekincident zien gebeuren of heeft u iets gezien of gehoord wat met dit incident te maken kan hebben? Of beschikt u over camerabeelden van een deurbel of beelden van een dashcam waarop iets verdachts is te zien? Deel deze informatie met de politie. Neem telefonisch contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. Beelden uploaden kan ook via het tipformulier.