Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie en douane treffen harddrugs aan in stoomreinigers in Groningen

Laatst gewijzigd op:

Groningen - Bij een bedrijf aan de Stavangerweg in Groningen is maandagmiddag 30 mei een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De drugs werd tijdens een controle van de douane gevonden. De politie doet onderzoek naar de herkomst en de ontvangers van de drugs.

De drugs was verstopt in meerdere pakketten die naar het buitenland verstuurd zouden worden door het bedrijf. Het transportbedrijf had de pakketten even daarvoor ontvangen om te transporteren. Bij een controle van douane bleek dat het ging om meerdere stoomreinigers waar drugs in verstopt zat. Daarop is de politie ingelicht. Onderzoek van de politie heeft inmiddels uitgewezen dat het gaat om cocaïne.

Onderzoek naar herkomst

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst, de afzender en de ontvanger van de pakketten. De drugs worden vernietigd. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

UPDATE 1 juni

Aanvullend onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de aangetroffen stof geen cocaïne blijkt te zijn. Wat de stof wel precies is moet nog blijken en wordt nog onderzocht.