Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na mislukte overval op woning

De politie onderzoekt een poging tot overval maandagavond 14 november op een woning aan de Schoener in Diemen. Daarbij raakte een 45-jarige bewoonster gewond, nadat zij in gevecht raakte met twee verdachten.

Rond 22.45 uur ging de bel en deed de bewoonster open. Zij stond direct oog in oog met mannen met bivakmutsen op en bezorgersjassen aan. Er ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer klappen kreeg. Ze verzette zich hevig en begon hard te schreeuwen. Mede daardoor vluchtten de twee mannen, rennend in onbekende richting.

Onderzoek
Direct werd door gewaarschuwde politieagenten een onderzoek in de directe omgeving ingesteld. De verdachten werd niet aangetroffen. De bewoonster is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De recherche onderzoekt de zaak. Van de verdachten zijn de volgende signalementen bekend:

Verdachte 1:
- Lichtgetinte man
- 170-175cm lang
- Slank postuur
- Donkerbruine ogen
- Opvallend lange wimpers
- Turquoise gekleurde jas 
- Donker gekleurde broek en handschoenen
- Zwarte bivakmuts


Verdachte 2:
- Lichtgetinte man
- 170-175cm lang
- Slank postuur
- Turquoise gekleurde jas 
- Donker gekleurde broek en handschoenen
- Zwarte bivakmuts

Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Ook zijn camerabeelden van de omgeving en locatie meer dan welkom. Of heeft u andere bruikbare informatie over de twee in het donker geklede verdachten? Neem dan contact op via 0900-8844 of onderstaand tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.