Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tientallen bekeuringen en auto in beslag bij verkeerscontrole Hoofddorp

Gepubliceerd op:

Hoofddorp - Op vrijdag 18 november vond er aan de Paviljoenlaan in Hoofddorp een integrale verkeerscontrole plaats. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen. Er werden tientallen bekeuringen uitgeschreven. Ook werd een auto in beslag genomen.

Het aantal verkeersongevallen in de politie-eenheid Noord-Holland is hoog. De eerste tien maanden van dit jaar zijn er al meer dan 1400 ziekenhuisgewonden gevallen en bijna 60 dodelijke slachtoffers. Drugs, alcohol en afleiding in het verkeer zijn belangrijke oorzaken van verkeersongevallen. Dat het nodig blijft om hierop te controleren, bleek ook nu weer. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor rijden onder invloed en mobiel bellen tijdens het rijden.

Daarnaast werden bestuurders beboet voor defecte verlichting, het niet kunnen tonen van de juiste papieren en het niet dragen van een autogordel. In totaal werden meer dan 100 voertuigen gecontroleerd en tientallen bekeuringen uitgeschreven.

Auto in beslag

Voor de controle werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Douane en de gemeente. Door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen, kan criminaliteit effectiever worden bestreden. De Belastingdienst nam tijdens de controle een auto in beslag wegens een belastingschuld.

Meld, want ieder vermoeden telt!

Wie zich bewust is van zijn omgeving kan mogelijke signalen van criminaliteit opmerken. Bijvoorbeeld alleen op vreemde uren activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein. Of iemand in de straat die allerlei luxe goederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft.

Hebt u een vermoeden dat er iets niet klopt in uw wijk of straat? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Uw melding kan de start zijn van een onderzoek, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost.

Foto: Eric van Lieshout