Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte meldt zich na tonen beelden

Gepubliceerd op:

Utrecht - Op zondag 21 augustus loopt een man zo maar zonder te betalen met een televisie uit de Mediamarkt in Utrecht. De bewakingsbeelden hiervan werden op 21 november via social media gedeeld door de Politie Midden-Nederland. Een dag later meldt de man zich bij het politiebureau.

digitaal vakmanschap, wijkagent, digitale, cyber, mobiele telefoon, meos, sociaal, sociale media, facebook, instagram, twitter, tiktok, snapchat, Foto: Korpsmedia politie / Peter Monteny

De bewakingsbeelden werden in eerste instantie geblurred getoond via de Instagram- en Facebookpagina’s van de Politie Midden-Nederland. Met hierbij de waarschuwing dat als de man zich niet zou melden, de volledige beelden via het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld gedeeld zouden worden. De verdachte, een 31-jarige man uit Maarssen, meldde zich een dag later. Hij wordt ontboden voor verhoor.

Omdat de verdachte op de beelden is geïdentificeerd, zijn de beelden offline gehaald. De politie vraagt mensen die de beelden nog bezitten om deze niet verder te verspreiden, maar te verwijderen.