Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen en doorzoekingen in Limburg

Gepubliceerd op:

Driebergen-Rijsenburg - De politie heeft op dinsdag 29 november vijf mannen in de leeftijd van 30 tot 48 jaar aangehouden in Roermond, Swalmen, Hoensbroek, Eygelshoven en Maastricht. Na de aanhoudingen werden verscheidene woningen en garageboxen doorzocht en zijn onder meer verdovende middelen, vuurwapens, contant geld en voertuigen in beslag genomen.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

Het Post Interventieteam (PIT) van de Landelijke Eenheid kwam de verdachten, onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, op het spoor naar aanleiding van onderschepte chatberichten over verdovende middelen en vuurwapens.

De verdachten zitten in beperkingen. Ze worden op vrijdag 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Oost-Brabant. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Post Interventie Team

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur dat zich richt op het tegengaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.

Woordvoering:

Landelijk parket, Openbaar Ministerie
Landelijke Eenheid, politie