Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Plofkraak op geldautomaat in De Hallen

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op de vroege ochtend van donderdag 13 oktober hebben meerdere personen even na 04.30 uur een plofkraak gepleegd in De Hallen in Amsterdam Oud-West. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

Even na 04.30 uur kreeg de meldkamer meerdere meldingen dat er een harde knal te horen was in de omgeving van De Hallen. Politieagenten gingen direct naar de locatie en constateerden dat een geldautomaat in De Hallen het doelwit was. De geldautomaat bleek volledig vernield. Ook is er schade aan onder meer plafondplaten ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen en het was niet nodig om naastgelegen panden te ontruimen. Het is vooralsnog onduidelijk of er buitgemaakt is. Omdat het geld in geldmautomaten doorgaans goed beveiligd is, levert het in de praktijk meestal onbruikbaar geld op wanneer het daders toch lukt om iets buit te maken.

Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de verdachten zich toegang tot De Hallen hebben verschaft door in te breken vanuit de ondergrondse parkeergarage. Drie verdachten zijn op een (motor)scooter weggevlucht in de richting van de Elisabeth Wolffstraat. Rechercheurs zijn dringend op zoek naar mensen die de verdachten mogelijk hebben vastgelegd op een camera, denk bijvoorbeeld aan een videodeurbel. Indien mensen voorafgaand, tijdens of vlak na de plofkraak iets hebben gezien wat met deze zaak te maken kan hebben, of indien mensen meer weten over de vlicht van de drie verdachten, dan horen rechercheurs dat heel graag. Camerabeelden uit de omgeving zijn zeer welkom, deze zijn hieronder te uploaden. Via onderstaand tipformulier kan informatie gedeeld worden met het onderzoeksteam. Bellen kan ook via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.