Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politieonderzoek na overlijden te water geraakt kind

Laatst gewijzigd op:

Kampen - De politie is een onderzoek gestart nadat donderdagmiddag 13 oktober een moeder en twee kinderen te water raakten ter hoogte van de Loswal. Een van de twee kinderen, een meisje van 1 jaar, heeft het niet overleefd.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD

De andere drie kinderen (in totaal waren vier kinderen aanwezig bij het incident, twee van hen raakten in het water, twee bleven op de kant) zijn fysiek in goede gezondheid. Zij krijgen de hulp die nodig is. Aan de omstanders die goed hebben geholpen bij het incident is Slachtofferhulp aangeboden.

Vragen over de toedracht

De politie krijgt veel vragen over de toedracht van het incident. Dat is waar het politieonderzoek zich nu op richt. Er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s en om die reden is de vrouw (uit de gemeente Kampen) aangehouden als verdachte. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis en zit op dit moment nog vast. De verdachte zit in volledige beperkingen en in het belang van onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan. Ze wordt vandaag door de officier van justitie voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Mensen die getuige waren en die zich nog niet hebben gemeld bij ons, kunnen dat alsnog doen. Bel in dat geval met 0900-8844. We kunnen u dan indien geweest ook informeren over Slachtofferhulp.

2022474607 JS

Bel met de politie

0900-8844