Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt explosie horecagelegenheid centrum Emmen

Laatst gewijzigd op:

Emmen - Aan de Kolhoopstraat in Emmen heeft in de nacht van 19 op 20 oktober 2022 een zware explosie plaatsgevonden bij een horecagelegenheid. Dit gebeurde rond 04:00 uur. Er was niemand in het pand aanwezig en er is niemand gewond geraakt. De schade aan het pand is groot. De politie is een onderzoek gestart.

De politie kreeg rond 04:00 uur een melding van een explosie. Bij aankomst zagen ze dat de schade aan het pand aanzienlijk was. De politie gaat uit van opzet. Op dat moment was er niemand in het pand of directe omgeving aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Als er wel personen aanwezig geweest waren, had het heel anders af kunnen lopen.

Politie zoekt verdachte en getuige

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Bij de horecagelegenheid is sporenonderzoek gedaan, er is gesproken met getuigen en ook zijn er beelden bekeken. Op die beelden zijn vlak voor de explosie twee mannen te zien. We zijn naar op zoek naar beide personen, waarbij we persoon 2 zien als een belangrijke getuige. Bekijk hier de beelden van de twee personen.

Tips? Bel ons!

Naast deze twee personen is de politie ook op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie over wat er in de nacht van 19 op 20 oktober bij de horecagelegenheid aan de Kolhoopstraat heeft plaats gevonden? Of heeft u beelden vastgelegd bijvoorbeeld via een deurbelcamera? Laat het ons weten of stuur de beelden in via politie.nl. Heeft u wellicht iemand voorafgaande aan de explosie zich in de omgeving van de Kolhoopstraat zien ophouden, laat het ons ook weten en bel 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000.