Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Een aanhouding na vondst hennepkwekerij

Op vrijdagavond deed de politie onderzoek in een woning aan het Twekkelerplein in Hengelo. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft de bewoner van het pand aangehouden.

hennepteelt, hennepkwekerij, wiet, weed, Foto: Korpsmedia politie

De politie was de hennepkwekerij op het spoor gekomen door een melding over wateroverlast in de omliggende panden. In de woning vond de politie een kwekerij met ongeveer 300 planten. De politie heeft de planten en alle kweekapparatuur in beslag genomen en doet verder onderzoek.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties en bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

2022488355 ^QB
De foto is ter illustratie