Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overvallers overmeesteren vrouw (72) en schilders in woning

Laatst gewijzigd op:

Wassenaar - Drie gewapende mannen drongen maandagochtend 24 oktober een woning aan de Konijnenlaan binnen en overmeesterden de bewoonster en drie medewerkers van een schildersbedrijf die daar aan het werk waren. De mannen doorzochten de woning en gingen er met hun buit in de bestelbus van het schildersbedrijf vandoor.

utrecht, afzetting, afzetlint, politielint, niet betreden, stockbeeld, algemeen, detail, detailfoto, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Maandagochtend even voor 9:30 uur kreeg de politie de melding dat drie gewapende mannen een woning waren binnengedrongen aan de Konijnenlaan. De 72-jarige bewoonster en drie medewerkers van een schildersbedrijf werden door de mannen bedreigd en vastgebonden. De overvallers doorzochten vervolgens het huis en gingen er met diverse waardevolle spullen in de bestelbus van het schildersbedrijf vandoor. Deze bestelbus is later op de dag teruggevonden op de Menkenlaan. Dit ligt op enkele kilometers afstand van de plek waar de woningoverval plaatsvond. In en rondom de woning aan de Konijnenlaan en op de vindplaats van de bestelbus op de Menkenlaan deed de politie een uitgebreid sporenonderzoek.

Signalement verdachten 

De politie is op zoek naar drie mannelijke verdachten. Allen waren ze in het zwart gekleed en hadden bivakmutsen over het hoofd getrokken. Heeft u meer informatie over de daders of kunt u op een andere manier hulp bieden bij het onderzoek? Dan horen wij graag van u. U kunt ons via onderstaande mogelijkheden bereiken.

Deurbelcamera's of dashcambeelden 

De politie komt ook graag in contact met mensen die camerabeelden hebben en/of gebruik maken van een deurbelcamera en die in de buurt van de Konijnenlaan of de Menkenlaan wonen. Hebt u een dashcam in uw auto en was u op maandagochtend in de buurt van de plek van de woningoverval of de vindplaats van de bestelbus? Ook dan komen we graag met u in contact en willen wij uw dashcambeelden graag zien. Deel u beelden via onderstaand contactformulier