Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugs en gestolen goederen gevonden in woning na tip alerte burger

Gepubliceerd op:

Utrecht - In een woning in de wijk Ondiep heeft de politie op woensdag 21 september een inval gedaan. Hierbij werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en gestolen goederen aangetroffen. Vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden.

Gestolen goederen

Vanuit Meld Misdaad Anoniem kwam de informatie binnen dat er gestolen goederen werden verhandeld, in ruil voor softdrugs, in een woning in de wijk Ondiep. Hierop heeft de politie uitvoerig informatie verzameld en onderzoek gedaan.

Op woensdag 21 september deed de politie onderzoek bij de woning. Tijdens de actie werd de woning door verschillende personen bezocht. Zij gingen met volle tassen naar binnen, maar kwamen met lege tassen naar buiten. De verdachten werden kort hierop aangehouden en verhoord. Er zijn drie mannen aangehouden die zich vermoedelijk bezig hielden met winkeldiefstal. De mannen zijn 46, 49 en 53 jaar oud uit Utrecht. Zij zitten nog vast en het onderzoek loopt nog.

Drugs en gestolen goederen
Met toestemming van de rechter-commissaris is vervolgens een instap gedaan in de woning en is het huis onderzocht. De complete woning was ingericht als buurtsupermarkt en er werd een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs en gestolen goederen ter waarde van tienduizenden euro’s aangetroffen. De goederen en drugs zijn inbeslaggenomen en worden verder onderzocht. De bewoners van de woning zijn ook aangehouden, dit zijn een 67-jarige man, 55-jarige vrouw en 20-jarige man.

Melden helpt!
Tips zijn erg waardevol voor de politie en kunnen onderzoeksteams verder helpen bij de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit. Heeft u vermoedens dat een persoon in uw omgeving in het bezit is van illegale goederen of drugs verkoopt? Of heeft u vermoedens dat er iets in uw buurt gaande is, dat u niet vertrouwt? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Doet u liever anoniem een melding? Dit kan via MeldMisdaadAnoniem, via 0800-7000 of maak online een melding.

Woning ingericht als buurtsupermarkt
Gestolen goederen