Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen en camerabeelden beschietingen Amsterdam-Noord gezocht

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september 2022 vond op de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord een beschieting plaats. Hierbij werden een woning en scooter geraakt. Een paar uur later bleek dat er ook op een andere locatie in Amsterdam-Noord, in een pand aan de Hagedoornweg, kogelinslagen waar te nemen waren. Wie meer informatie/camerabeelden heeft over één van de of beide incidenten, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche.

Detailopname surveillancewagen

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van harde knallen in de Van der Pekbuurt. Ter plaatste bleken in de Van der Pekstraat zowel een woning als scooter geraakt te zijn door kogels. Zaterdagochtend kwam er opnieuw een melding binnen, dit keer van kogelinslagen bij een in een horecagelegenheid in de directe omgeving aan de Hagedoornweg. Wanneer het pand aan de Hagedoornweg beschoten is, staat niet vast. Beide beschietingen en een eventuele link tussen de twee zaken worden door de recherche onderzocht.

Getuigenoproep

De recherche is dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien en/of gehoord hebben van de beschietingen, maar dit nog niet gemeld hebben. Ook camerabeelden zijn welkom. Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Neem dan contact op via 0900-8844. Via het tipformulier is het ook mogelijk beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.

BVH: 2022201920.