Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Agressieve winkeldief aangehouden

Gepubliceerd op:

Tilburg - Een gevluchte agressieve winkeldief is op het station aangehouden. Hij pakte de portofoon van de beveiliger die hem betrapte af en probeerde hem daarmee te slaan.

stockfoto

Op woensdag 28 september 2022 om 15.50 uur ziet een beveiliger van een supermarkt aan het Pieter Vredeplein dat een man spullen in een tas stopt. Bij de kassa betaalt hij alleen een brood. De beveiliger spreekt de man aan hem confronteert hem met de andere spullen in zijn tas die hij niet heeft afgerekend. De man wordt boos en begint te schreeuwen en om zich heen te slaan. De beveiliger probeert hem vast te pakken en er ontstaat een worsteling waarbij de portofoon van de beveiliger op de grond valt. De verdachte, 22 jaar uit Oisterwijk, pakt de portofoon op en probeert de beveiliger te slaan. Het slachtoffer kan de klappen ontwijken. De verdachte rent er vandoor de spullen achterlatend.

Aanhouding

De portofoon laat hij een stukje verder op de grond vallen. Medewerkers van cameratoezicht hebben de zaak gezien met hun camera’s gezien en volgen de verdachte op zijn vlucht. Op het station raken ze hem kwijt. Op dat moment lopen daar twee agenten die de man, op basis van het signalement, traceren. Hij wordt aangehouden en aan het bureau voor de nacht ingesloten.