Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Weer aanhouding in bankpasfraudezaak

Laatst gewijzigd op:

Breda - In een lopend onderzoek naar bankpasfraude (spoofing) heeft het Cybercrime team van het district Baronie een derde aanhouding gedaan.

Stockfoto

We konden al eerder berichten dat twee verdachten waren aangehouden. Het gaat om een zaak in West Brabant waarbij de oplichters zich uitgaven als bankmedewerker en een bejaarde vrouw wijs maakten dat geprobeerd was haar rekening te plunderen. Hierna kwam een derde handlanger de bankpassen ophalen waarna daarmee aanzienlijke geldbedragen werden opgenomen. Het slachtoffer deed aangifte. Tijdens het recherche onderzoek kwamen de speurders de verdachten in Groningen op het spoor. Ze zijn met toestemming van de officier van justitie in Breda aangehouden.

Ronde zaak

De twee eerder aangehouden verdachten van 19 en 34 jaar uit Groningen hadden de fraudezaak voorbereid. Zij onderhielden de contacten met de slachtoffers. Een derde verdachte van 19 jaar uit Schiedam, die op woensdag 28 september in Roelofarendsveen is aangehouden, was vermoedelijk degene die met de pasjes het geld inde. Met deze aanhouding denkt het team deze zaak te hebben opgelost. Het drietal zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Trap er niet in!

Banken benaderen u niet telefonisch met allerlei vragen over uw privé bankgegevens. Vaak zijn het de wat ouderen onder ons die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Waarschuw uw familie, ouders of grootouders om hier niet in te trappen. Geef dus nooit bankgegevens door via de telefoon!!