Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten aangehouden voor diefstal deelscooters

Gepubliceerd op:

Hoeven - Twee jonge mannen werden vannacht, op de Roosendaalseweg in Hoeven, door surveillerende politieagenten betrapt toen zij op gestolen GO-scooters bleken te rijden.

De agenten reden in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 september 2022, omstreeks 3.00 uur, op de Roosendaalseweg toen zij de twee scooters staande hielden om die te controleren. Een jongen van 16 uit Roosendaal bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek uit een speekseltest dat hij onder invloed van hennep reed. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Oudenbosch, reed ook onder invloed van hennep.

Uit onderzoek aan de scooters bleek dat deze vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Bij de verdachten werden vermoedelijk valse sleutels aangetroffen waarmee de scooters gestart kunnen worden zonder te betalen voor de rit. Ook waren de verdachten in het bezit van losse accu’s die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De agenten namen contact op met het bedrijf dat eigenaar is van de elektrische deelscooters. Het bedrijf gaat aangifte doen van de diefstal.

De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar brachten ze de nacht door. Ze worden zaterdag gehoord door rechercheurs. De scooters en de aangetroffen accu’s zijn in beslag genomen door de agenten.