Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

[UPDATE] Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar schietincident Noordersingel in Assen

Laatst gewijzigd op:

Assen - De politie heeft op woensdagochtend 12 oktober een 16-jarige man aangehouden in het onderzoek naar een schietincident in de omgeving van de Noordersingel in Assen. Op de avond van 5 september raakte een 18-jarige man uit Beilen daarbij ernstig gewond. Op 19 oktober is een tweede verdachte aangehouden in dit onderzoek. Het betreft een 15-jarige Assenaar.

utrecht, afzetting, afzetlint, politielint, niet betreden, stockbeeld, algemeen, detail, detailfoto, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

De politie trof de gewonde man na een melding rond 23:15 uur aan op de Menning in Assen. Het slachtoffer is die avond met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is daarop direct een onderzoek gestart. Dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van twee verdachten uit Assen van respectievelijk 15 en 16 jaar. 

Noordersingel en Menning

Het onderzoek naar het schietincident richtte zich op de omgeving van de Noordersingel. Mogelijk is er een conflict met een groep personen aan vooraf gegaan. Uit onderzoek moet nog blijken wat er precies is gebeurd en hoe het slachtoffer daarna op de Menning is terechtgekomen.

Belangrijke getuigen

Uit het eerste onderzoek weten we ook dat drie jonge vrouwen en een jonge man mogelijk een belangrijke getuige zijn geweest van het schietincident. We zijn inmiddels ook met hen in contact geweest.

Forensisch onderzoek

Er heeft forensisch onderzoek plaatsgevonden op zowel de Noordersingel als de Menning. Ook is er een buurtonderzoek geweest. Ook spreken we met getuigen. 

Neem contact op

Heeft u tips of andere informatie over dit incident, dan vragen we u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om bijvoorbeeld beelden te uploaden.