Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verkeerscontrole Utrecht leidt tot meerdere aanhoudingen

Woensdag 12 april hield de politie samen met partners een verkeerscontrole in het kader van ondermijning op twee verschillende locaties. Naast diverse bekeuringen zijn er drie aanhoudingen verricht. Ook is er bij de controle een gestolen voertuig gevonden.

Meerdere aanhoudingen

In twee van de gecontroleerde auto’s zijn verdovende middelen aangetroffen. In een van deze auto`s werd een handelshoeveelheid verdovende middelen en bijna 2000 euro aangetroffen. De andere bestuurder had naast een kleinere hoeveelheid verdovende middelen 15.000 euro aan contant geld op zak. Beide bestuurders zijn aangehouden. Bij een andere controle is een bestuurder aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Overige opbrengsten

Naast deze aanhoudingen zijn er meer dan 25 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende feiten waaronder het rijden zonder rijbewijs, het maken van wheelies en het rijden met een voertuig dat niet aan de wettelijk eisen voldoet. Tijdens de controle is verder op de Koningsweg een auto zonder bestuurder aangetroffen dat als gestolen stond geregistreerd in de politiesystemen. De Belastingdienst heeft ter plekke ongeveer 61.000 euro aan belastingschuld geïnd. Ook hebben zij drie auto`s in beslag genomen.

Strafbare zaken aan het licht brengen

Met deze verkeerscontrole gaan we verkeersmisdrijven tegen, maar we brengen ook andere strafbare zaken aan het licht. Door de centrale ligging en goede infrastructuur van Utrecht kunnen criminelen makkelijk zaken als drugs, wapens en contant geld verplaatsen. Daarvoor kopen ze ook mensen om die in de transportsector werken, of zetten hen onder druk om mee te werken. Deze controle hoort bij een bredere aanpak van ondermijning. Bij ondermijning gebruiken criminelen legale bedrijven en diensten voor hun illegale activiteiten, vaak de handel in verdovende middelen.

Meld, want ieder vermoeden telt!

Wie zich bewust is van zijn omgeving kan mogelijke signalen van criminaliteit opmerken. Bijvoorbeeld alleen op vreemde uren activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein. Of iemand in de straat die allerlei luxegoederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft.

Hebt u een vermoeden dat er iets niet klopt in uw wijk of straat? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Uw melding kan de start zijn van een onderzoek, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost.

Bij deze controle werkt samengewerkt met verschillende partners
Meerdere auto`s zijn in beslag genomen