Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Statement Vierhoek over incidenten rond NAC-Willem II

Laatst gewijzigd op:

Breda - Dit is een gezamenlijk statement van de vierhoek (Gemeente Breda – NAC – Politie en OM) Staking derby NAC – Willem II

gezamenlijk statement van de vierhoek (Gemeente Breda – NAC – Politie en OM)   Staking derby NAC – Willem II

Wat een mooi Avondje NAC met een grootse sfeeractie had moeten worden, is helaas door een aantal bezoekers in het Rat Verlegh Stadion ontsierd. Voorafgaand aan het duel ging het al mis met vuurwerk en na een tijdelijk staking door vuurwerk op het veld, is uiteindelijk ook definitief gestaakt door voorwerpen op het veld.

Het is diep en diep triest om te zien dat ondanks alle aandacht die de afgelopen weken is geweest voor supportersgeweld en het gevaar dat dat met zich meebrengt, een aantal bezoekers het vanavond toch nodig vond om vuurwerk en fakkels af te steken en voorwerpen te gooien. Hierdoor is de wedstrijd uiteindelijk definitief gestaakt.

Vuurwerk afsteken onder het enorme doek van de sfeeractie is volkomen idioot en ondoordacht. Dit heeft ook een aantal supporters brandwonden opgeleverd. Dat het afsteken ook nog gebeurde tijdens een minuut stilte benadrukt nogmaals dat dit een kleine groep mensen betreft die geen hart voor de club hebben. Dit wordt niet getolereerd. Er is aan de deur vuurwerk onderschept en er is gedurende de avond al een aantal mensen van de tribune geplukt.

Met deze acties heeft een kleine groep kwaadwillenden bewust het Avondje NAC van heel veel welwillende supporters op het spel gezet en zelfs in gevaar gebracht.

We zetten maximaal in op het identificeren van de daders o.a. door de camerabeelden nauwkeurig te bestuderen. Dit zal zonder twijfel consequenties hebben, persoonsgericht of collectief.

Oproep
Inmiddels is er een verdachte in beeld die verantwoordelijk zou zijn voor het incident dat geleid heeft tot het definitief staken van de wedstrijd. We roepen deze persoon op zich te melden.