Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Schietincident in Waalwijk

Laatst gewijzigd op:

Waalwijk - Naar aanleiding van een melding van een schietincident is de politie vrijdag 14 april 2023 met meerdere eenheden aanwezig geweest op het Vredesplein. Na onderzoek bleek er inderdaad geschoten te zijn.

(stockfoto politie.nl)

Rond 23.50 uur ontving de meldkamer een melding dat er schoten waren gehoord. Ter plaatse treffen agenten niemand meer aan, wel zien zij enkele hulzen liggen. Deze hulzen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk en volop in onderzoek.

Oproep
De politie roept getuigen dan ook op om zich te melden. Heeft u iets gezien? Laat dit dan aan ons weten via 0900-8844.

Wij kunnen ons ook voorstellen dat het horen van deze schoten heftig kan zijn. Men kan dan ook contact opnemen met Slachtofferhulp. Heeft u behoefte hieraan? Neem dan contact op via 0900 0101.

Update: 14.00 uur

Vermoedelijk is voorafgaand aan dit incident een onderling conflict geweest, waarbij een 19-jarige man uit Drunen is gestoken. Hij is hierbij niet gewond geraakt. Of dit incident ook daadwerkelijk met het schietincident te maken heeft wordt nog uitgebreid onderzocht. Voor de mishandeling is zaterdag 15 april een eveneens 19-jarige verdachte uit Berkel-Enschot aangehouden. Of diegene ook heeft geschoten is nog niet vast te stellen. Het onderzoek wordt dus nog voortgezet. Wel is uit onderzoek al gebleken dat het om knalpatronen gaat van een alarmpistool die in de lucht zijn geschoten, er is niet gericht op een persoon geschoten.

Bel met de politie

0900-8844