Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden voor overvallen op supermarkten

De politie heeft vrijdagavond 21 april een 26-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij twee overvallen op supermarkten in Oegstgeest en Voorschoten. Mogelijk is deze verdachte eerder deze week ook betrokken geweest bij drie andere overvallen op supermarkten in Rotterdam en Voorschoten en een winkel in Den Haag.

Aanhouding

Rond 20.25 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval in een supermarkt aan het Planciusplantsoen in Voorschoten. Kort na deze overval rond 21.15 uur werd een supermarkt aan de Irislaan in Oestgeest overvallen. Bij beide overvallen werd het personeel bedreigd met een mes. De medewerkers raakten daarbij niet gewond. Getuigen verklaarden dat de overvaller er vandoor was gegaan met een auto en konden het kenteken aan de politie doorgeven.

Aanhouding
Rond 22.00 uur werd deze auto op een parkeerplaats langs de A4 ter hoogte van Haarlemmermeer gesignaleerd. Kort daarna kon de overvaller door agenten in zijn auto worden aangehouden. Na onderzoek in deze auto werd een geldbedrag aangetroffen of dat de buit is van de overvallen zal worden onderzocht. De verdachte, een 26-jarige inwoner uit Katwijk, zit vast en zal worden gehoord.

Heeft u informatie?
De politie is nog op zoek naar getuigen van de overvallen in Oegstgeest en Voorschoten van gisterenavond. Heeft u informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn. Dan komen we graag met u in contact. U kunt informatie met ons delen via de opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.