Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drugslab aangetroffen in Chaam

Een tip naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) heeft maandag 24 april 2023 aan het eind van de middag geleid tot de ontdekking van een drugslab. Op een terrein aan de Leerdreef werd een lab aangetroffen dat was ingericht als cocaïnewasserij. Een 58-jarige man en een 37-jarige vrouw zijn als verdachten aangehouden.

De politie stelde maandag 24 april jl.  naar aanleiding van een tip  een onderzoek in het buitengebied van Chaam in. Op een terrein aan de Leerdreef met onder meer een bungalow en een schuur zou mogelijk een drugslab zitten. Het politieonderzoek ter plaatse versterkte dat vermoeden waarna tot een inval werd besloten.  Daarbij werd gistermiddag een cocaïnewasserij aangetroffen. Hierna zijn twee verdachten aangehouden, een 58-jarige man en een 37-jarige vrouw.

Medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen hebben ter plaatse een uitgebreid onderzoek ingesteld. Het lab is ontmanteld. Er zijn diverse oplosmiddelen en materialen zoals persen, mallen en magnetrons in beslag genomen.