Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Digitale bedreiging aan adres Zaanse school [update]

Gepubliceerd op:

Zaandam - De politie onderzoekt een digitale bedreiging aan het adres van een Zaanse onderwijsinstelling. De politie stelt een onderzoek in wie er verantwoordelijk is voor dit dreigement.

utrecht, afzetting, afzetlint, politielint, niet betreden, stockbeeld, algemeen, detail, detailfoto, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Over het onderzoek staan we in goed contact met de schoolleiding. De leiding van de school heeft dinsdagochtend op eigen initiatief besloten de deuren gesloten te houden. Op dit moment is er geen sprake van acute dreiging.

Er gaan ook screenshots rond in de media en op sociale media. Als mensen iets herkennen op deze beelden wat te herleiden is aan een persoon, dan hoort de politie dit graag. Mensen met informatie of tips kunnen bellen met 0900-8844. 

Scholieren en/of ouders die weten wie de bedreiging heeft geuit kunnen ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Update 4 april - 23.25 uur:
Dinsdagavond hebben wij een minderjarige jongen uit Zaandam aangehouden. We verdenken hem van het versturen van digitale bedreigingen aan het adres van een Zaanse school. Het onderzoek van de politie gaat verder.