Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

60 kilo heroïne in dubbele bodem, vier personen aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Hendrik-Ido-Ambacht - In de nacht van woensdag op donderdag vond de politie in een loods een vragenwagen met dubbele bodem met daarin heroïne. In de loods in Hendrik-Ido-Ambacht zijn vier mannen aangehouden.

Na onderzoek van de Landelijke Eenheid, Dienst Landelijke Recherche, kwam naar voren dat er een in een loods in Hendrik-Ido-Ambacht verdovende middelen opgeslagen zouden worden. Agenten vielen de loods binnen en troffen hier een trailer aan. Op het moment van de inval waren verdachten druk doende de bodem van de vrachtwagen los te maken met een slijptol. De vrachtwagen had namelijk een dubbele bodem. Hierin zat de heroïne verstopt. In totaal trof de politie bijna 60 kilo aan. Een dergelijke partij heroïne heeft een groothandelsprijs van tussen de 600.000 en 700.000 euro.

Vier aanhoudingen
In de loods waren mannen aanwezig tussen de 26 en 48 jaar. Drie mannen komen uit de omgeving Rotterdam en één uit Iran. Zij zijn allen aangehouden en ingesloten voor verhoor en worden vandaag voorgeleid aan de Rechtbank Oost-Brabant.