Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geweldsincident Vondelpark; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In het Vondelpark heeft woensdagavond een geweldsincident plaatsgevonden waarbij drie personen gewond zijn geraakt en drie verdachten zijn aangehouden. De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen.

Rond 21.10 uur worden politieagenten naar het Openluchttheater in het Vondelpark gestuurd omdat hier een vechtpartij zou zijn. Ook zou hierbij gestoken zijn. Als de politie in het park arriveert, is er geen sprake meer van een vechtpartij maar treft wel verschillende gewonde personen aan. Eén van hen (een 33-jarige man zonder vast woonadres) heeft een behoorlijke steekwond en met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het tweede slachtoffer is toegetakeld met een slagwapen. Hij is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Een derde persoon heeft lichte verwondingen aan zijn arm.

Eerder voorval
De aanwezige politieagenten proberen te achterhalen wat er nu precies gebeurd is in het park en hoe het drietal gewond is geraakt. Dit wordt alleen niet duidelijk. Wel verklaart één van de slachtoffers dat hij ’s middags al in het Vondelpark is. Hij zit dan met een kennis op een bankje in de buurt van het standbeeld als hij rond 15.00 uur vanuit het niets aangesproken door drie mannen. Ook zou één van deze mannen hem geslagen hebben. Deze mannen zouden ’s avonds weer de confrontatie hebben gezocht en zijn mogelijk betrokken bij het geweldsincident.

Aanhoudingen
Echter is nog veel onduidelijk en vanwege die onduidelijkheid worden twee van de slachtoffers ook aangehouden als verdachte. Het gaat om een 30-jarige Amsterdammer en een 32-jarige man uit Katwijk. De derde verdachte die wordt aangehouden is een 37-jarige man uit Amsterdam. Alle drie zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord over hun mogelijke rol bij dit geweldsincident.

Getuigen gezocht
Omdat het ’s middags en ’s avonds erg druk is geweest in het Vondelpark komt de recherche graag in contact met getuigen. Heeft u woensdag 16 augustus rond 15.00 uur iets gezien van de confrontatie nabij het standbeeld? Of bent u getuige geweest van het incident bij het Openluchttheater rond 21.10 uur? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Vermeld hierbij altijd onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

2023185806