Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Arrestatie voortvluchtige crimineel door samenwerking Fast België en Fast Nederland

Gepubliceerd op:

Dordrecht - Op donderdag 17 augustus kon dankzij de maandenlange samenwerking tussen het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Belgische Federale Politie en het FAST Nederland een voortvluchtige man gelokaliseerd en aangehouden worden in Dordrecht, Nederland.

Politielogo op zijkant politieauto

De 35-jarige Belg van Kaapverdische afkomst werd in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor druggerelateerde feiten en geweldpleging. Recent kwam daar nog een veroordeling bovenop: de man werd in Antwerpen bij verstek veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf in februari van dit jaar.

In maart 2023 vroeg het FAST in België de assistentie van FAST NL voor de opsporing van de man die mogelijk in Nederland zou verblijven en ook bij de Nederlandse autoriteiten gekend was voor verschillende inbraken. 

FAST NL startte een onderzoek naar zijn verblijfplaats en kon zo, mede dankzij concrete en nuttige informatie van de Belgische Federale Politie, terugvinden waar deze ‘zware jongen’ zich schuilhield en hem afgelopen donderdag arresteren in deze woning.

België heeft om zijn uitlevering gevraagd, hierover zal de rechtbank in Amsterdam een beslissing nemen.