Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verdachte dodelijk schietincident Orlandostraat aangehouden

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op dinsdagmiddag 29 augustus, in een gereedstaand vliegtuig een 22- jarige man aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident op de Orlandostraat in Den Haag. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Het schietincident werd op maandagavond 28 augustus rond 21.20 uur gemeld. Een 24-jarige man uit Den Haag werd op straat neergeschoten en raakte zwaargewond. Dit gebeurde op de kruising van de Orlandostraat met de Laan van Wateringseveld. Hulpdiensten rukten massaal uit en onder meer het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. 

Na uitgebreid onderzoek kwam deze verdachte bij het onderzoeksteam in beeld. De 22- jarige man uit Den Haag zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Team Grootschalige Opsporing

Een Team Grootschalige Opsporing doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar de toedracht van dit schietincident en naar de verdachte(n). Ook wordt onderzocht of het uitgebrande voertuig dat later aan de van der Kooijweg in Rijswijk werd aangetroffen, iets met deze zaak te maken heeft. De politie onderzoekt verschillende scenario’s. 

Tips

Heb jij maandagavond iets opvallends gezien in de omgeving van de Orlandostraat? Of heb je op een andere manier informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Uw tips en/of camerabeelden kunnen ons helpen en zijn dan ook zeer welkom. Elk aanknopingspunt kan helpen.

Neem dan alstublieft contact met ons op. Dat kan door te bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op via 0800 – 7000 (www.meldmisdaadanoniem). Online tips, afbeeldingen of bewegende beelden kan via onderstaand tipformulier.