Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen overval telecomwinkel Gelderlandplein & straatroof Valkhof gezocht

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op dinsdagavond 1 augustus 2023 heeft een overval plaatsgevonden op een telecomwinkel aan het Gelderlandplein. Hierbij raakte niemand gewond. Twee jonge mannen (14 en 23) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De recherche onderzoekt de zaak en de mogelijke link met een straatroof diezelfde avond en komt graag in contact met getuigen.

Rond 18.10 uur stappen twee jonge mannen de winkel binnen en bedreigen vrijwel direct het aanwezige personeel met een slagvoorwerp. Daarna grijpt het tweetal enkele producten uit de winkel, slaat met een slagvoorwerp hard tegen een deur en verlaat daarna de winkel in de richting van de Van Leijenberghlaan. De geschrokken medewerkers schakelen hierna direct de politie in en agenten maken bij aankomst een zoekslag in de omgeving. Zij treffen uiteindelijk met behulp van een getuige twee verdachten aan in de bosjes aan Onstein. Het duo wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Straatroof

Enige tijd later belt een bewoonster van het Valkhof dat zij eerder die avond is beroofd en bedreigd door twee jonge personen die een hamer bij zich hadden. Deze bewoonster stapte rond 18.15 uur het portiek van haar appartementencomplex binnen toen ze tegen twee mannen tegen het lijf liep. Uiteindelijk maakten de straatrovers persoonlijke eigendommen van de bewoonster buit en sloegen op de vlucht in de richting van de Gijsbrecht van Ijsselsteinstraat. De bewoonster beschrijft de eerste verdachte als volgt:
- man,
- tussen de 25 en 30 jaar,
- licht getinte huidskleur,
- bruine ogen en een normaal postuur.

Het signalement van de tweede verdachte:
- donker getint uiterlijk,
- donker haar, leek op krullen,
- slank postuur,
- was qua leeftijd jonger dan de andere man,
- was qua lengte korter dan de andere man.

Getuigen en beelden gezocht

Gelet op het gebruikte wapen en de overeenkomende signalementen van de straatrovers en overvallers, houdt de politie er rekening mee dat het om dezelfde personen gaat. De recherche doet onderzoek naar beide incidenten en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat te maken kan hebben met overval en/of de beroving? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Maar ook camerabeelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.