Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Rechercheonderzoek naar explosie bij woning in Diemen

De recherche is een onderzoek gestart naar een explosie bij een woning aan het Van Markenplantsoen in Diemen in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 augustus. De explosie vond rond 02.10 uur plaats, waarna er brand ontstond. Niemand raakte gewond maar er was wel sprake van een levensgevaarlijke situatie.

Rond 02.10 uur werd de meldkamer gealarmeerd dat er zojuist een explosie had plaatsgevonden bij een woning aan het Van Markenplantsoen en dat er sprake was van brand. De hulpdiensten gingen direct naar de locatie. De brandweer heeft de brand bestreden en de bewoners van meerdere woningen moesten enige tijd hun woning verlaten. Vanuit de politie zijn de Teamleider Explosieven Verkenning en forensische opsporing na het blussen van de brand gestart met een onderzoek. Ook is met diverse getuigen gesproken en doen rechercheurs onderzoek naar camerabeelden in de omgeving. De explosie is zeer vermoedelijk met opzet veroorzaakt. Wie hiervoor verantwoordelijk is of zijn wordt onderzocht. Hierbij is de hulp van het publiek uiterst belangrijk.

Mensen die iets gezien hebben rond 02.10 uur aan het Van Markenplantsoen wat in verband zou kunnen staan met de explosie, spreekt de recherche heel graag. Dat kan via 0900-8844 of het onderstaande tipformulier. Ook zijn camera- en dashcambeelden heel welkom. Weet u meer over de achtergronden van dit incident? Ook dan komen rechercheurs graag met u in contact. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via www.meldmisdaadanoniem.nl of vertrouwelijk via het Team Criminele Inlichtingen via 088 - 661 77 34. Vermeld bij het doorgeven van informatie onderstaande registratienummer van dit onderzoek: 

2023175240

 

Explosies
De eenheid Amsterdam  - waar Diemen onder valt - kent dit jaar (2023) opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt
Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.

 

Bel met de politie

Bel 0900-8844

Bel met Team Criminele Inlichtingen

Bel Team Criminele Inlichtingen