Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Auto uitgebrand in Diemen: politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Diemen - De politie komt graag in contact met getuigen van een autobrand afgelopen nacht, vrijdag 4 augustus, aan de Rode Kruislaan in Diemen. De auto is grotendeels uitgebrand. De politie vermoedt dat de auto opzettelijk in brand is gestoken. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en kijkt naar mogelijke verbanden in drie andere zaken.

Inter Visual Studio

De hulpdiensten krijgen kort voor middernacht, rond 23:30 uur, de melding van de brand. De brandweer blust snel het voertuig, waarna de forensische opsporing ook ter plaatse komt voor onderzoek. De recherche houdt er rekening mee dat dit incident verband houdt met de explosie aan het Van Markenplantsoen in Diemen van afgelopen woensdag 3 augustus. Door die explosie is de woning onbewoonbaar.

Samenhang
Vermoedelijk houdt het incident ook verband met de handel in verdovende middelen en een andere explosie. Op 5 mei 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hasj in beslag genomen aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. Twee dagen later vindt op datzelfde adres een explosie plaats. De recherche doet onderzoek naar de drie afzonderlijke incidenten. In totaal zijn in dit onderzoek al vier verdachten aangehouden, waarvan twee personen nog altijd vastzitten op verdenking van respectievelijk de handel in verdovende middelen en de betrokkenheid bij de explosie aan de Staalmeesterlaan. 

Onderzoek
Mochten mensen meer informatie hebben over één van deze incidenten of over een mogelijke achtergrond, dan worden zij gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 onder vermelding van het registratienummer 2023176009. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beschikt u over relevant beeldmateriaal dat kunt u via onderstaand formulier uploaden.

Explosies
Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt
Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.