Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ruim 200 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning

Gepubliceerd op:

Bodegraven - De politie trof dinsdag 12 december in een woning in Bodegraven in totaal 236,5 kilo illegaal vuurwerk aan. Een 22-jarige man uit Bodegraven is aangehouden.

Naar aanleiding van een tip controleerden agenten dinsdag 12 december de woning in Bodegraven. Zij vonden daar op verschillende plekken onder meer nitraten, cobra’s en shells. Al dit vuurwerk is in beslag genomen. De 22-jarige verdachte is gehoord en later weer vrijgelaten.  Hij moet zich op een later moment verantwoorden voor justitie.

Risico’s van zwaar vuurwerk

De politie zet heel het jaar in op de handel in en het bezit van zwaar vuurwerk, maar in aanloop naar de jaarwisseling krijgt dit extra aandacht. Zo doen speciale vuurwerkteams actief onderzoek, maar wordt ook onderzoek gedaan naar aanleiding van meldingen die onder meer via Meld Misdaad Anoniem binnenkomen.

Daarnaast wordt via de campagne ‘Het is maar vuurwerk!’ in de politie-eenheid Den Haag aandacht gevraagd voor onder meer de risico’s van zwaar vuurwerk. Een cobra bijvoorbeeld is wat betreft explosieve kracht vergelijkbaar met een handgranaat. Wordt dit soort vuurwerk in huis bewaard en gaat dit af, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor omstanders en de omgeving.

Hulp van burgers

Bij het aanpakken van het bezit van en de handel in zwaar, voor consumenten verboden vuurwerk is ook de hulp van burgers nodig. Zie je dat ergens dozen met hierop afbeeldingen of teksten met betrekking tot vuurwerk worden uitgeladen en is er veel aanloop, dan zou dit bijvoorbeeld kunnen duiden op een opslag. Het melden hiervan kan via de wijkagent en via 0900-8844. Maar ook via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Overlast door het afsteken van vuurwerk kan bij de gemeente gemeld worden. Alleen als deze overlast nu aan de gang is en er zicht (is geweest) op de veroorzaker(s), dan kan dit bij de politie gemeld worden. Is er sprake van een (levens)gevaarlijke situatie, bel dan altijd 112.

Bel met de politie

0900-8844