Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Snelle aanhouding na overval tabakszaak

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de vroege avond van vrijdag 15 december 2023 krijgt een medewerkster van een tabakswinkel aan de Sperwerlaan de schrik van haar leven als twee gewapende mannen haar zaak binnen komen lopen.

Eenmaal binnen worden de medewerkster en enkele aanwezige klanten direct met een vuurwapen bedreigd. Onder bedreiging van het vuurwapen moet de vrouw toezien hoe één van de overvallers een greep uit de kassa doet. Zodra de buit binnen is, rent het tweetal de winkel uit en vlucht in de richting van de Adelaarsweg.

Perron
Kort na de overval zien agenten op de Adelaarsweg een man lopen. Omdat hij voldoet aan het signalement van één van de overvallers en meteen in versnelde pas wegloopt bij het zien van de agenten wordt hij na een korte achtervolging aangehouden op een perron van het metrostation Noorderpark. De man, een 17-jarige Amsterdammer, is ingesloten voor nader onderzoek.

Informatie delen
Ondanks de aanhouding kan de recherche de hulp van getuigen nog steeds goed gebruiken. Kunt u de politie verder helpen en heeft u nog niet met hen gesproken? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023283667. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.