Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Foto’s verdachten steekincident Lemele verschenen op social media

Gepubliceerd op:

Lemele - In de zaak van het steekincident in Lemele zijn onlangs op social media foto’s opgedoken van mogelijke verdachten. Het gaat om een afbeelding van een papier met daarop drie mannen. Wat de politie betreft had deze afbeelding nooit online mogen verschijnen.

De foto’s zijn, in het lopende onderzoek, deze week voorgelegd aan een getuige. In een onbewaakt ogenblik heeft deze getuige blijkbaar kans gezien een foto van dit blad met verdachten te maken en heeft de getuige deze verder verspreid. Andere personen hebben deze foto vervolgens openbaar gemaakt op social media.

Deze foto’s waren nooit bedoeld om openbaar gemaakt te worden en iedereen moet erop kunnen vertrouwen dat dergelijke informatie bij de politie veilig is. 

Met het publiceren van de foto’s is het recht van privacy van de getoonde personen geschaad. Wij roepen de mensen die deze beelden op welke manier dan ook hebben gedeeld op om deze te verwijderen.

Het op deze manier gebruiken en verspreiden van deze foto’s is namelijk een vorm van smaad, laster of belediging. Van de verdachten is nog niet vastgesteld dat deze ook dader zijn. Om die reden moet er voorzichtig met de privacy van verdachten worden omgegaan.