Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie bekogeld met vuurwerk in Ferwert

Laatst gewijzigd op:

Ferwert - In Ferwert is de politie bekogeld met vuurwerk toen zij ter plaatse gingen na een melding van een brand. De Mobiele Eenheid is ingezet om de rust te laten wederkeren. Er is niemand aangehouden. Een agent heeft gehoorschade opgelopen.

In de nacht van zaterdag op zondag 31 december ging de politie af op een melding van een brand in Ferwert. Daar werden zij door een groep van ongeveer 40 mensen belaagd met zwaar vuurwerk. Een dienstauto raakte hierbij beschadigd. Ook werden voorbijrijdende personenauto's met vuurwerk bestookt. 

De Mobiele Eenheid is ter plaatse gekomen om samen met de collega’s de openbare orde te herstellen. Daarna kon ook de brand worden geblust. Niemand raakte gewond en er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek. 

Update 31/12 - 21:30 uur
Een politieagent heeft gehoorschade opgelopen op het moment dat de politie werd bekogeld met vuurwerk. Dat bleek zondagochtend, toen deze agent wakker werd met een constante piep in z'n oren. 

Getuigen gezocht
Het onderzoek naar de verstoring van de openbare orde en het bekogelen van de politie is gaande. De politie is bezig met het verzamelen van informatie en dat kan nog leiden tot bijvoorbeeld proces-verbalen. Heb je iets gezien van de verstoring van de openbare orde en wil je dat delen met de politie? Of heb je de politie bekogeld en wil je jezelf melden? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Het delen van informatie kan ook anoniem via 0800-7000.