Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie bij portiekwoning: politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De recherche is een onderzoek gestart naar de explosie bij een portiekwoning aan de Millingenhof in Amsterdam van afgelopen zondagochtend 3 december rond 05.00 uur. Door de explosie is er kort brand geweest en zijn woningen onbewoonbaar verklaard. De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over het incident.

politie

In eerste instantie werd vermoed dat het incident werd veroorzaakt door een gasexplosie, maar na nader onderzoek blijkt dat er sprake is van een misdrijf. Bij de explosie is gelukkig niemand gewond geraakt, wel zijn acht woningen ontruimd en moesten de bewoners elders worden opgevangen. Twee woningen zijn zo enorm beschadigd dat zij onbewoonbaar zijn verklaard. Ter plaatse is onder meer onderzoek gedaan door specialisten van de forensische opsporing.

Iets gezien?

De recherche onderzoekt het incident en komt graag in contact met getuigen. Heeft u in de nacht van 2 op 3 december iets opvallends gezien in de omgeving van de Millingenhof? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Laat het alstublieft weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van onderstaand tipformulier. 

Explosies

Amsterdam kent dit jaar (2023) opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt

Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.

Bel met de politie

0900-8844

Bel met Team Criminele Inlichtingen

088 - 661 77 34