Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie pakt twee verdachten op voor schietincident Oss

Laatst gewijzigd op:

Oss - In het onderzoek naar het schietincident zaterdagmiddag aan de Thorbeckestraat in Oss zijn gisteren twee verdachten (40, 36) aangehouden. Het slachtoffer liep een schotwond op, maar verkeert gelukkig buiten levensgevaar. De recherche zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over het incident.

Visual opgepakt schietincident Oss

Melding
Rond 12.20 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er nabij een woning aan de Thorbeckestraat in Oss geschoten zou zijn. Daarbij zou mogelijk iemand gewond zijn geraakt.
Het slachtoffer meldde zich kort na het schietincident bij een plaatselijke huisartsenpost. Hij bleek een schotwond te hebben opgelopen, maar verkeerde buiten levensgevaar. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Onderzoek
Meteen na het incident werd een onderzoek opgestart. Op meerdere locaties is sporenonderzoek verricht, met getuigen gesproken én buurtonderzoek gedaan. Tijdens het onderzoek kwam een 40-jarige man uit Oss in beeld als hoofdverdachte voor het schietincident.

Inval woning Wapendrager Oss
Volgens een concrete aanwijzing bevond de verdachte van het schietincident zich in een woning aan de Wapendrager in Oss. Specialistische eenheden (arrestatieteam) van de politie doorzochten deze woning zaterdagmiddag, maar troffen de verdachte niet aan.

Aanhoudingen
Het opsporingsonderzoek naar de 40-jarige verdachte resulteerde  later die dag in de aanhouding van de man. Ook een 36-jarige vrouw uit Oss is op zaterdag 11 februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Beide verdachten zijn in hun woonplaats opgepakt. Zij zijn naar een politiebureau overgebracht en worden gehoord over deze zaak. Update zondag 12 februari: de 36-jarige vrouw is in vrijheid gesteld. Zij blijft echter wel verdachte in het onderzoek.

Getuigenoproep
Met de aanhouding van de twee verdachten eindigt ons onderzoek niet. Om de aanleiding en toedracht op te helderen zijn we op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien of gehoord? Of heb je informatie over het incident? Neem dan contact met ons op door een van onderstaande actieknoppen te gebruiken o.v.v. PL2100-2023031845.