Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden voor mishandeling

Een verdachte is maandagavond opgepakt voor mishandeling. Hij zou een man geslagen en geschopt hebben. Een omstander, een politieagente in haar vrije tijd, die de vechtpartij wilde sussen kreeg ook enkele rake klappen.

Stockfoto

De getuige reed op maandag 13 februari 2023 om 18.50 uur op de Prinsenhoeven. Ze zag dat twee mannen in een gevecht verwikkeld waren. Ze zag dat één man op de grond lag en klappen en schoppen kreeg van de andere man. Ze belde de politie en stapte uit om de mannen te kalmeren. Maar in plaats van kalmer te worden gaf één van de mannen haar direct twee stompen op haar hoofd. Daarna wilde de verdachte op zijn fiets weggaan.

Bedreiging

De getuige gaf aan dat ze van de politie was en dat de man aangehouden was. Hij verzette zich en probeerde weg te fietsen. De agente probeerde hem tegen te houden en werd daardoor meegesleurd. De verdachte bedreigde haar. Op dat moment werd hij aangehouden door toegesnelde agenten.

Ingesloten

De 32-jarige verdachte uit Tilburg verzette zich hevig maar werd uiteindelijk naar het bureau gebracht. De andere man die bij de vechtpartij betrokken was meldde zich ook bij de politie. De toedracht van de vechtpartij wordt onderzocht. De verdachte is ingesloten aan het bureau.