Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wapens en geld aangetroffen na aanhoudingen van Nederlanders in België

Gepubliceerd op:

Turnhout - Op dinsdag 14 februari hield de politie in de omgeving van Turnhout, negen Nederlanders en een Roemeen aan na een grote drugsvondst. Op verzoek van België en in samenwerking met de Nederlandse politie werden bij huiszoekingen vuurwapens en zwaar vuurwerk aangetroffen.

Politiejassen

Op dinsdag hield de Belgische politie in België negen Nederlanders en een Roemeen aan. De tien personen bevonden zich in of nabij een loods waarin de politie bijna 4000 kg cocaïne aantrof. Het team van *Fortius werd betrokken. Omdat het hier om Nederlanders ging, pakte Fortius meteen door en werden donderdag elf woningen doorzocht.

Automatische vuurwapens
Aan deze actie werkten 75 agenten mee van de Landelijke Eenheid (Dienst Infrastructuur en de Dienst Landelijke Recherche) en de Eenheid Den Haag. Er werden vier automatische vuurwapens aangetroffen en negen kilo zwaar vuurwerk. Ook legde de politie beslag op gegevensdragers, zoals I-pads, USB-sticks en mobiele telefoons. Naast deze goederen vond de politie ook enkele tienduizenden euro's. Het aangetroffen geld en de goederen worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten die verder gaan met het onderzoek.

*Fortuis is een samenwerkingsinitiatief van de Federaal Gerechtelijke Politie Antwerpen, het Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijk Parket en de Landelijke Eenheid. De taskforce richt zich op de aanpak van grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland. Fortius werkt hierbij samen met de Belgische en Nederlandse douane, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de regionale eenheden van de Nederlandse politie.