Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na geweldsincident Hoofddorp

Gepubliceerd op:

Hoofddorp - Een 17-jarige jongen uit Hoofddorp is woensdag rond 01.30 uur slachtoffer geworden van een poging tot beroving bij station Spaarne Gasthuis. Hierbij is hij, met wat lijkt op een steekwapen, belaagd door een man die uit was op zijn bezittingen. Het slachtoffer heeft hierbij letsel opgelopen en wordt behandeld in het ziekenhuis.

over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie

Toen het slachtoffer de bus uitstapte, werd hij achtervolgd door een man. In de richting van Eiland werd hem gevraagd zijn bezittingen af te geven. Toen het slachtoffer dit weigerde en het op het rennen zette, werd hij ingehaald door de verdachte. Hierbij is hij gestoken met wat lijkt op een steekwapen. Het slachtoffer is vervolgens ontkomen en richting het ziekenhuis gegaan. Hier is hij behandeld voor zijn verwondingen. De verdachte is na een zoekslag niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Licht getinte huidskleur
  • Ongeveer 19 jaar
  • 1,85 tot 1,90 meter lang
  • Zwarte broek en jas
  • Hij droeg een grijze trui met capuchon                                 

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u rond 01.30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving station Spaarne Gasthuis/Eiland, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via onderstaande tipformulier.

2023037722